TERMENI SI CONDITII DE UTILIZATE A WEBSITE-ului/platformei comanda.interbrands.ro

• Informatiile oferite in cadrul prezentului DOCUMENT sunt in limba romana, fara a exclude prezentarea acestora si in alte limbi.
• Informatiile prezentate de catre S.C. INTERBRANDS MARKETING & DISTRIBUTION S.R.L., prin intermediul acestui DOCUMENT, sunt destinate exclusiv informarii clientilor sai.
• Cu privire la codurile de conduita relevante, conform art. 8 lit. e) din Legea nr. 365/2002 privind comertul electronic, Legea 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte, va rugam sa consultati legislatia specifica afisata pe site-ul ANPC, sectiunea "Acte normative".

1. Definitii


VANZATOR - S.C. INTERBRANDS MARKETING & DISTRIBUTION S.R.L., cu sediul in Bucuresti, Sos. Viilor nr.14, sector 5, avand Numar de Ordine la Registrul Comertului J40/9571/1993, Cod Unic de Inregistrare 3786280, Cod de Identificare Fiscala RO 3786280, capital social (subscris si integral varsat): 15.213.750 lei, cont bancar (cod IBAN) nr. RO84RZBR0000060003474197 deschis la Raiffeisen Bank S.A. - Agentia Bucuresti, e-mail: interbrands@interbrands.ro, (denumit in continuare “Interbrands”),

SITE/PLATFORMA - Domeniul www.interbrands.ro respectiv platforma/sectiunea comanda.interbrands.ro si subdomeniile acestuia, incluzand, dar nelimitandu-se la site-ul intern disponibil.

CONTINUT - se referă la:
• toate informatiile de pe SITE/PLATFORMA care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament;
• date referitoare la INTERBRANDS sau alte date privilegiate ale acestuia.
• continutul oricarui e-mail trimis UTILIZATORILOR sai de catre INTERBRANDS prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
• orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat al INTERBRANDS UTILIZATORULUI, conform informatiilor de contactare, specificate de catre acesta;
• informatii legate de produsele, serviciile si/sau preturile practicate de INTERBRANDS intr-o anumita perioada;
• informatii legate de produsele, serviciile si/sau preturile practicate de catre un tert cu care  INTERBRANDS are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;

SERVICIU - serviciul de comert electronic condus exclusiv pe portiunile public disponibile ale SITE-ULUI, in sensul acordarii posibilitatii Utilizatorului sa contracteze produse si/sau servicii folosind mijloace exclusiv electronice, dupa acceptarea prealabila a Termenilor si Conditiilor. Orice comanda confirmata implica vanzatorul si clientul - persoana juridica intr-un contract de vanzare-cumparare.

UTILIZATOR/CLIENT/CUMPARATOR
- Persoana juridica sau orice forma de organizare juridica, client al INTERBRANDS, ce are sau obtine acces la CONTINUT, in baza unui acord de utilizare intre INTERBRANDS si acesta si care primeste de la INTERBRANDS un CONT format dintr-un user si o parola initiala, urmand a fi personalizata si/ sau actualizata ulterior accesarii contului.  Periodic pentru asigurarea acuratetii datelor de inregistrare si in scopul asigurarii celui mai inalt grad de furnizare a produselor si SERVICIULUI in relatia cu toti Clientii sai, reprezentantii INTERBRANDS va pot contacta in vederea actualizarii acestor informatii cu respectarea politicii de prelucrare a datelor cu caracter personal, disponibila AICI.

CONT - ansamblul format dintr-un user si o parola care permit unui singur utilizator accesul la zone restrictionate ale SITE-ului/platformei, prin care se face accesul la SERVICIU.

DOCUMENT - prezentii Termeni si Conditii.
Accesarea si/sau utilizarea site-ului/platformei de către UTILIZATOR/CLIENT/CUMPARATOR  constituie ACCEPTAREA prezentelor conditii si va obliga la respectarea acestora.
Actualizarea acestor Termeni si Conditii poate fi comunicata utilizatorilor avand cont activ pe platforma comanda.interbrands.ro, prin intermediul comunicarilor de tip newsletter si/ sau mesaj scris via telefonul mobil furnizat de Utilizator la numar de contract. 

CONTRACT de vanzare-cumparare - acord care produce efecte juridice intre profesionisti, comunicare online dintre vanzator si cumparator, prin care cumparatorul intentioneaza sa achizitioneze bunuri de la vanzator, pe care acesta din urma este de acord sa le livreze, iar cumparatorul este de acord sa le plateasca. In cadrul SITE-ului, vanzatorul este reprezentat de INTERBRANDS, iar cumparatorul este reprezentant de UTILIZATOR/CLIENT.  Momentul incheierii contractului de vanzare cu persoana juridica, il constituie momentul primirii mesajului de confirmare de catre utilizator/client, referitor la comanda sa. Prevederile contractului de vanzare-cumparare se completeaza cu dispozitiile Codului Civil in materia contractelor si cu Legea 365/2002 privind comertul electronic republicata si modificata. Contractul de vanzare - cumparare se incheie in limba romana.

COMANDA - document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Bunuri si/sau Servicii de pe site/platforma online.

COS DE CUMPARATURI
- sectiune din Cont care permite Cumparatorului/Utilizatorului sa adauge Bunuri/Produse si/sau Servicii pe care doreste sa le achizitioneze la momentul adaugarii sau la un moment ulterior.

TRANZACTIE - incasare sau rambursare a unei sume de bani rezultata din vanzarea unui produs / serviciu de catre INTERBRANDS catre Cumparator, prin utilizarea serviciilor bancare/procesatorului de carduri agreat de catre INTERBRANDS, indiferent de modalitatea de livrare.

NEWSLETTER /ALERTA - mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic, asupra produselor, serviciilor si/sau promotiilor desfasurate de catre INTERBRANDS intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea INTERBRANDS cu referire la informatiile continute de acesta.

ORARUL DE FUNCTIONARE - Comenzile pot fi plasate online oricand, dar perioada de procesare a acestora se desfasoara zilnic in intervalul 09.00 - 17.30. Comenzile plasate in zilele de sambata, duminica si sarbatorile legale vor fi procesate in urmatoarea zi lucratoare.

2. General
2.1. Prezentul document stabileste termenii si conditiile de utilizare ale SITE-ului/platformei online de către Utilizator.
2.2. Utilizarea SITE-ului/Platformei online  CLIENTUL UTILZATOR implică acceptarea și respectarea acestor Termeni și Condiții de utilizare a website-ului și a Politicii privind prelucrarea datelor cu caracter personal de catre INTERBRANDS
2.3. Accesul la Serviciu se face exclusiv prin accesarea site-ului www.interbrands.ro, sectiunea comanda.interbrands.ro, prin intermediul user-ului si parolei.
2.4. Prin folosirea comanda.interbrands.ro Utilizatorul/Clientul/Cumparatorul este singurul responsabil pentru toate activitatile care decurg din folosirea acestuia, pentru eventuale pagube/ daune produse ca urmare a faptei/ actiunii proprii. De asemenea, acesta raspunde pentru orice daune materiale, intelectuale, electronice sau de orice alta natura ca urmare a faptei/actiunii proprii produse SITE-ului, Continutului, Serviciului, INTERBRANDS sau oricarui tert cu care INTERBRANDS are incheiate contracte, in conformitate cu legislatia romana in vigoare.
2.5. In cazul in care Utilizatorul/Clientul/Cumparatorul nu este de acord/nu accepta si/sau isi revoca acceptul dat pentru Document:
2.5.1. Acesta renunta la: accesul la Serviciu, alte servicii oferite de INTERBRANDS prin intermediul SITE-ului, primirea newslettere-lor/alertelor si/sau comunicarilor din partea INTERBRANDS de orice natura (electronic, telefonic etc), fara nicio garantie ulterioara din partea INTERBRANDS
2.5.2. Poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a nu fi de acord si/sau a nu accepta Documentul, sub forma in care acesta va fi disponibil in acel moment.
2.6. Utilizatorul nu poate sa revoce acordul exprimat in favoarea Documentului pe perioada derularii unui Contract sau pana in momentul in care acesta nu va achita contravaloarea tuturor Contractelor neonorate fata de INTERBRANDS.
2.7. In cazul in care Utilizatorul a achitat contravaloarea tuturor Contractelor neonorate fata de INTERBRANDS si isi revoca acordul exprimat in favoarea Documentului pe perioada derularii unei Comenzi, INTERBRANDS va anula Comanda acestuia, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.
2.8. ACEASTA PLATFORMA comanda.interbrands.ro este adresata doar Utilizatorilor PERSOANE JURIDICE care s-au inregistrat corespunzator si ale caror Conturi nu au fost suspendate sau inlaturate de catre INTERBRANDS, indiferent  care ar fi motivul suspendarii/inlaturarii.
2.9. INTERBRANDS S.R.L.  in calitate de proprietar al platformei online comanda.interbrands.ro, depune eforturi considerabile pentru actualizarea acesteia, dar nu îsi asuma responsabilitatea si nu garanteaza in ceea ce priveste acuratetea si corectitudinea informatiilor furnizate.

3.Continut
3.1.Tot continutul, incluzand, dar fara a se limita la: imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe SITE sunt proprietatea intelectuala a INTERBRANDS sau a unor terti, pentru care INTERBRANDS detine licenta de utilizare si/sau publicare.
3.2. Utilizatorului nu ii este permisa copierea, transferul, modificarea, alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de INTERBRANDS, includerea oricarui continut in afara SITE-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al INTERBRANDS asupra continutului, precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului SITE-ului, altfel decat cu acordul expres al INTERBRANDS.
3.3. Orice Continut la care Utilizatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta prezentului Document, in cazul in care continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre INTERBRANDS si Utilizator, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea INTERBRANDS cu referire la acel continut.
3.4. Utilizatorul poate copia, transfera si/sau utiliza Continut numai in scopuri personale sau non-comerciale si numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederi ale Documentului.
3.5. In cazul in care INTERBRANDS confera Utilizatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit Continut, la care Utilizatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor Continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor Continuturi pe SITE sau al perioadei definite in acord, conform conditiilor definite in acord, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea INTERBRANDS pentru respectivul Utilizator, sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest Continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui Continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.
3.6. INTERBRANDS, isi rezerva dreptul de a adauga, modifica, ori sterge, in tot sau in parte informatiile prin intermediul acestei platforme, fara vreun avertisment prealabil. De asemenea, proprietarul isi rezerva dreptul de a inchide temporar sau definitiv, total ori partial aceasta platforma online, fara nici o obligatie de notificare prealabila.
3.7 Prin accesarea acestui website, UTILIZATORUL isi exprima acordul cu privire la acceptarea in totalitate a conditiilor prevazute in cuprinsul acestor mentiuni legale, utilizarea acestei platforme facandu-se pe riscul utilizatorului.
3.8. Orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau prin acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista, este interzisa.

4.Contact
4.1. INTERBRANDS publica pe SITE datele complete si corecte de identificare si contactare a sa de catre Utilizator/Client si/sau orice persoana interesata.
4.2. Prin utilizarea formularului de contact sau al Serviciului prezent pe SITE, Utilizatorul permite INTERBRANDS sa il contacteze prin orice mijloc disponibil incluzand si mijloace electronice.
4.3. Completarea partiala sau integrala a formularului de contact si trimiterea acestuia nu reprezinta in niciun fel un angajament din partea INTERBRANDS de a contacta Utilizatorul.
4.4. Accesarea SITE-ului, folosirea informatiilor prezentate in cadrul acestuia, vizitarea paginilor sau trimiterea de e-mail-uri sau notificari adresate INTERBRANDS se realizeaza in mod electronic sau orice alt mod de comunicare disponibil Utilizatorului, considerandu-se astfel ca acesta consimte primirea notificarilor din partea INTERBRANDS in modalitate electronica, incluzand si comunicari prin e-mail sau prin anunturi pe SITE.
4.5. INTERBRANDS isi rezerva dreptul de a nu raspunde tuturor solicitarilor de orice natura, primite prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic etc).

5. Newslettere si alerte
5.1. Consimtamantul pentru primirea de newslettere / alerte cu continut comercial conform prevederilor de mai sus se manifesta de catre Utilizator/Client/Comerciant, prin aplicarea bifei corespunzatoare in casuta special destinata acestui scop si aflata in imediata vecinatate a contului de utilizator creat si/ sau definit prin platforma online comanda.interbrands.ro, disponibila AICI.
5.2 Detalii privind prelucrarea datelor in vederea transmiterii de newslettere/alerte cu continut comercial, inclusiv conditiile de dezabonare, se afla in „Informarea cu privire la prelucrarea si protecţia datelor personale ale clienților nostri, persoane juridice - Revânzători” ce se regaseste pe  platforma online comanda.interbrands.ro disponibila AICI.

6. Politica de confidentialitate.
6.1. INTERBRANDS colecteaza si prelucreaza date cu caracter personal in cadrul SITE-ului comanda.interbrands.ro, iar politica INTERBRANDS cu privire la protecția datelor este conceputa pentru a va informa cu privire la prelucrarea datelor Dvs. personale și drepturile Dvs. privind aceasta prelucrare în conformitate cu Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE („GDPR”) și legislația locală în vigoare, disponibila in sectiunea comanda.interbrands.ro, AICI
6.2. In cazul in care INTERBRANDS va introduce posibilitatea platilor cu cadrul pentru produsele achizitionate din magazinul online comanda.interbrands.ro si Utilizatorul va opta pentru plata online a contravalorii comenzilor, contractului si/sau contractelor, procesarea datelor bancare se face in mod exclusiv pe serverele agreate de INTERBRANDS.
6.3. Politica de confidentialitate INTERBRANDS se refera doar la datele furnizate voluntar de catre Utilizator, exclusiv pe platforma online. INTERBRANDS nu raspunde pentru politica de confidentialitate practicata de catre oricare alt tert la care se poate ajunge prin legaturi, indiferent de natura acestora, in afara platforma online.
6.4. INTERBRANDS se obliga ca datele colectate de la Utilizator sa fie folosite numai in conformitate cu scopurile declarate si sa nu faca publica, sa vanda, inchirieze, licentieze, transfere etc. baza de date continand informatii referitoare la datele cu caracter personal sau special ale Utilizatorului sau vreunui tert neimplicat in indeplinirea scopurilor declarate.
6.5. Exceptie de la cele precizate in cadrul art. 6.4 de mai sus face situatia in care transferul/accesarea/vizualizarea etc. este ceruta de catre organele abilitate in cazurile prevazute de reglementarile in vigoare la data producerii evenimentului.


7. Politica de vanzare online
7.1. Accesul la Serviciu

7.1.1. Accesul la Serviciu este permis  Utilizatorului-Cumparator care se inregistreaza conform prezentelor prevederi (Termeni si Conditii) si care poseda un Cont de utilizator.
7.1.2. Pentru a i se permite accesul la Serviciu, Utilizatorul va trebui sa accepte prevederile prezentului Document.
7.1.3. Este interzisa partajarea unui Cont intre mai multi utilizatori.
7.1.4. In situatia in care se descopera accesari de acest gen, INTERBRANDS isi rezerva dreptul de a anula sau a suspenda accesul Utilizatorului la Continut sau Serviciu.

7.2. Produse si servicii

7.2.1. INTERBRANDS poate publica pe SITE informatii despre produse, servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care INTERBRANDS S.R.L. are incheiate contracte de parteneriat sau se afla intr-o relatie de parteneriat, intr-o anumita perioada si in limita stocului disponibil.
7.2.2. Toate livrările de marfuri, serviciile și ofertele INTERBRANDS pentru clientii Utilizatori/Cumparatori cărora li se distribuie mărfurile, se supun prezentelor condiții de vânzare care se completează cu prevederile contractelor de furnizare încheiate individual cu fiecare client și cu condițiile generale de vânzare ale INTERBRANDS. Vanzatorul îsi rezervă dreptul să completeze sau să modifice aceste condiţii de vânzare în funcţie de condiţiile nou apărute în desfăsurarea afacerii.
7.2.3. In descrierea produselor si/sau serviciilor, INTERBRANDS isi rezerva dreptul de a utiliza si alte produse (accesorii etc.) care pot sa nu faca parte din oferta de produs/serviciu si ale caror costuri pot sa nu fie incluse in costurile produselor respective.
7.2.4. INTERBRANDS isi rezerva dreptul de a inchide conturi de Utilizatori, de a modifica sau elimina texte, imagini, hyperlinkuri, sau de a refuza vanzarea de produse, la propria sa discretie catre conturi de Utilizatori care contin date de identificare (de genul fara a se limita la: Cod Unic de Inregistrare, Nr. de Inregistrare la Registrul Comertului etc.) ce nu concorda cu datele furnizate de Oficiul National al Registrului Comertului si/sau inclusiv in cazul de inactivitate (conturi create, dar neutilizate pentru plasarea de comenzi pe Site).
7.2.5.Toate preturile aferente produselor sau serviciilor prezentate pe SITE sunt exprimate in LEI(RON) si includ TVA, respectiv facturarea produselor achizitionate se face exclusiv in LEI (RON).
7.2.6. Toate informatiile folosite pentru descrierea produselor si/sau serviciilor disponibile pe SITE (texte / imagini statice / dinamice / prezentari multimedia etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea INTERBRANDS, acestea fiind cu titlu de prezentare.
  7.2.7 Prețul, modalitatea de plată si termenul de plata sunt specificate în Comandă. Vânzătorul va emite către Client o factură fiscală pentru Produsele din Comanda, obligația Clientului/Utilizatorului fiind să precizeze în mod corect si complet toate informațiile necesare emiterii de către Vânzător a facturii fiscale, în conformitate cu legislația în vigoare.
7.2.8 Prin trimiterea Comenzii, Clientul/Utilizatorul îsi exprimă acordul să primească facturile fiscale în format electronic, prin adăugarea acestora de către INTERBRANDS în Contul Clientului sau prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail menţionată de Client/Utilizator.
7.2.9 Facturile fiscale emise de Vânzător pentru Produsele aferente unor Comenzi vor fi transmise Clientului/ Utilizatorului prin livrator/curier o data cu Produsele achizitionate, fara excluderea posibilitatii transmiterii facturilor si prin email si/sau de a asigura fi disponibilitatea acestora in contul de Client/Utilizator definit pe SITE, in cazul in care INTERBRANDS va implementa o astfel de optiune pe parcursul detinerii si administrarii platformei comanda.interbrands.ro. La momentul implementarii unei astfel de facilitati, aceasta va fi prezentata Clientului, ramanand la latitudinea acestuia posibilitatea de a accesa optiunea transmiterii facturilor via email.
7.2.10 Facturile aferente Produselor care nu au fost preluate de către Client/Utilizator vor fi anulate de Vânzător la momentul la care Produsele vor fi restituite de Livrator/Curier.

7.3. Valabilitatea ofertei
7.3.1. INTERBRANDS poate modifica preturile pentru produsele si/sau serviciile disponibile pe SITE prin actualizarea datelor direct pe SITE.
7.3.2. Pretul de achizitie al produselor si serviciilor este cel din momentul emiterii comenzii, in limita stocului disponibil.
7.3.3. Pretul de achizitie al produselor si serviciilor promotionale este cel din momentul emiterii comenzii, in limita stocului disponibil si/sau al perioadei promotionale, in cazul in care aceasta este definita.
7.3.4. Pretul de achizitie al produselor sau serviciilor dintr-o comanda emisa nu se poate modifica la un moment ulterior emiterii acesteia decat cu acordul in scris al partilor.
7.3.5. Pretul de achizitie al produselor si/sau serviciilor dintr-un contract onorat NU se poate modifica.
7.3.6. Utilizatorul poate renunta la produsele si/sau serviciile achizitionate prin contract, respectand procedura de retur conform art. 7.8.

7.4. Comanda on-line
7.4.1. Clientul/Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site/Platforma online, prin adaugarea Bunurilor/Produselor si/sau Serviciilor dorite in cosul de cumparaturi. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Bun/un Serviciu este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru acesta. Adaugarea unui Bun/Serviciu in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea/validarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului/Serviciului. Pentru finalizarea cu succes comenzii si pregatirea acesteia in vederea livrarii, Clientul intelege ca exista un anumit prag valoric de achizitie, care este comunicat in magazinul online si care poate fi actualizat din cand in cand de catre INTERBRANDS si adus la cunostinta Clientului prin orice mijloace de informare disponibile, inclusiv prin a afisarea in mod vizibil in cadrul magazinului online si totodata, Clientul confirma ca este de accord sa procedeze la efectuarea achizitiei tinand cont de acest prag valoric minim si nu are niciun fel de pretentii ulterioare in legatura cu livrarea produselor care nu intruneste pragul minim comunicat.
7.4.2. Utilizatorul poate efectua comenzi de produse comercializate la un moment dat, exclusiv pe SITE. Comenzile pot fi plasate online oricand, dar perioada de procesare a acestora se desfasoara zilnic in intervalul orar 09.00 - 17.30. Comenzile plasate in zilele de sambata, duminica si sarbatorile legale vor fi procesate in urmatoarea zi lucratoare.
7.4.3. Prin finalizarea comenzii, Utilizatorul declara ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii, denumita in cadrul acestui document si comanda emisa.
7.4.4. Prin finalizarea comenzii, Utilizatorul consimte ca INTERBRANDS poate sa il contacteze, in urmatoarele situatii, prin orice mijloc disponibil agreat de INTERBRANDS:
7.4.4.1. neacceptarea de catre banca emitenta a Platii/Tranzactiei;
7.4.4.2. plata efectuata prin OP (virament bancar/internet banking), nu a fost efectuata in 3 zile lucratoare de la data plasarii comenzii;
7.4.4.3. validarea disponibilitatii produselor si a cantitatilor comandate de Utilizator.
7.4.4.4. stabilirea de comun acord a detaliilor de livrare a produselor.
7.4.4.5. in oricare alte situatii in care INTERBRANDS apreciaza ca se impune contactarea Utilizatorului in vederea perfectarii corespunzatoare a comenzii/ livrarii produselor/ serviciilor solicitate de Utilizator si/ sau pentru preintampinarea, respectiv solutionarea oricaror situatii/ probleme care pot interveni urmare a accesarii SITE-ului de catre Utilizator.
7.4.5. INTERBRANDS poate refuza automat comanda efectuata de catre Utilizator, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in urmatoarele cazuri:
7.4.5.1. neacceptarea/neconfirmarea de catre banca emitenta a Platii/Tranzactiei;
7.4.5.2. plata efectuata prin OP (virament bancar/internet banking), nu a fost efectuata in 3 zile lucratoare de la plasarea comenzii;
7.4.5.3. datele furnizate de catre Utilizator pe SITE sunt incomplete sau incorecte.
7.4.5.4. activitatea Utilizatorului pe SITE poate si/sau produce daune de orice natura de partea INTERBRANDS si/sau partenerilor acestuia.
7.4.6. In cazul anularii comenzii, niciuna din partile implicate nu va pretinde/solicita daune.
7.4.7. Din momentul in care Utilizatorul valideaza contravaloarea comenzii efectuate sau in care INTERBRANDS informeaza Utilizatorul cu privire la comanda sa validata, comanda acestuia devine Contract de vanzare-cumparare, conform dispozitiilor Codului civil.
7.4.8. Detaliile de livrare a produselor incluzand, dar nelimitandu-se la timpul necesar livrarii constituie o obligatie contractuala din partea INTERBRANDS, caz in care raspunderea INTERBRANDS poate fi angajata exclusiv sub conditia dovedirii de catre Utilizator a culpei si a prejudiciului cauzat de catre INTERBRANDS.
7.4.9. In cazul in care un Utilizator isi modifica datele personale, folosind formularele disponibile pe SITE, toate contractele in derulare existente la acel moment isi pastreaza datele definite/acceptate de catre Utilizator inainte de momentul modificarii.
7.4.10. Vânzătorul pune la dispoziţia Clientului/Utilizatorului, în principiu, următoarele metode de plata:
a) numerar, în sistem ramburs, plata Preţului fiind efectuată direct la Livrator/Curier in momentul primirii/ridicării coletului aferent Comenzii plasate de Client/Utilizator;
7.4.11. Metodele de plata sunt specificate în cadrul SITE-ului in Cosul de Cumparaturi, secţiunea " Plata" din antetul paginii magazinului online comanda.interbrands.ro.
7.4.12. In cazul în care Clientul/Utilizatorul alege sa plateasca ramburs la primirea/ridicarea Comenzii, acesta este obligat să efectueze plata la primirea coletului, in caz contrar acestuia nu îi va fi livrat de Livrator/Curier. Refuzul primirii coletului duce la rezoluţiunea Contractului la Distanta si descarcă Vanzatorul de obligaţia unei noi livrari a Produsului respectiv.
7.4.14. Pentru motive de securitate, Clientul/Utilizatorul este sfatuit sa nu ramana logat pe www.comanda.interbrands.ro si ss nu seteze opţiunea de logare automată pe dispozitivele mobile. Divulgarea parolei de acces în Cont nu este permisa si se recomanda folosirea unei parole cu caracter puternic de securitate (de ex.: să conţină cel puţin opt caractere, incluzând litere mari, litere mici, cifre si caractere speciale).


7.5. Contract si finalizare
7.5.1. Vanzatorul INTERBRANDS va emite pe baza informatiilor detinute de acesta si a celor furnizate de cumparator o factura pentru bunurile livrate. Totodata, coletul/bunurile vor fi insotite de documentatia trimisa de furnizor si prevazuta de lege pentru produsul /produsele comandat(e), dupa caz: certificat/declaratie de conformitate, certificat de garantie, instructiuni de utilizare, etc.
7.5.2. INTERBRANDS va depune toate diligentele pentru informarea Utilizatorului asupra stadiului de finalizare in care se afla comanda si/sau contractul.
7.5.3. Documentele care atesta livrarea catre Utilizator a produselor contractate de acesta, reprezinta, din perspectiva INTERBRANDS, un Contract onorat.

7.6. Transport si receptia produselor
7.6.1. Vanzatorul INTERBRANDS efectueaza toate demersurile pentru a livra marfa comandată în conformitate cu zilele de livrare si in termenul de livrare disponibil in contul Clientului la momentul plasarii comenzii in rubrica “Comenzile mele”. Livrarea se face sub rezerva recepționării  mărfurilor în timp util de către INTERBRANDS de la proprii furnizori, dar si in funcţie de condiţiile concrete de circulaţie care pot fi influenţate de starea drumurilor, condiţiile de acces si parcare de la locaţia clientului, de condiţiile meteorologice etc.
7.6.3. Vanzatorul INTERBRANDS poate refuza livrarea către clienţii care nu îndeplinesc condiţiile convenite legate de zilele si orele limită de comandă  sau care nu si-au îndeplinit obligaţiile de plată complet si la timp. INTERBRANDS, fără a avea această obligație, va  face totuși tot posibilul pentru a informa clienții despre aceste situatii.
7.6.4. Vanzatorul INTERBRANDS depune toate diligentele pentru a livra numai mărfuri conforme si cu termen de valabilitate suficient pentru a putea fi utilizate într-un interval rezonabil de timp de către client în scopul pentru care sunt produse.  Orice sesizări legate de neconformitatea, viciile ascunse sau termenul de valabilitate al mărfurilor livrate trebuie făcute de către client imediat după descoperirea lor, in conformitate cu prevederile Codului Civil in acest sens.
7.6.5. Costurile de Transport pentru livrarea Produselor sunt în sarcina INTERBRANDS, fara ca prin aceasta sa fie exclusa posibilitatea ca pe parcursul functionarii platformei online comanda.interbrands.ro sa fie introdusa optiunea ca aceste costuri sa fie suportate de Client/ Utilizator pentru achizitii sub un anumit prag valoric acre va fi comuncat in mod corespunzator Clientului. Pentru evitarea oricarui dubiu, este important de mentinat faptul ca in toate situatiile, Clientul va fi informat in ceea ce priveste costurile asociate livrarii produselor achizitionate inainte de finalizarea oricarei comenzi.
7.6.6. Clientul/Utilizatorul are obligația de a confirma de primire prin semnatura si stampila factura prezentata de catre Livrator/Curier la livrarea Produselor comandate. De asemenea, Clientul/Utilizatorul in momentul livrarii va verifica conformitatea comenzii, respectiv daca Produsele sunt deteriorate sau daca există lipsuri, iar eventualele probleme vor fi menționate în mod olograf intr-un proces verbal/nota de livrare ce va fi pus la dispozitie de Livrator/Curier, pentru a putea fi luate în considerare.

7.7. Calitate si garantii

7.7.1. Toate bunurile/produsele comercializate de catre INTERBRANDS sunt produse de producatori certificati/autorizati si beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Produsele/bunurile sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.
7.7.2. Anumite produse (ex. produse de folosinta indelungata) pot beneficia de o garantie contractuala si acest lucru va fi mentionat in fisa produsului/ certificatul de garantie la timpul vanzarii sale pe SITE. Detalii clare legate de aceste garantii sunt date de catre fisele produselor/ certificatul de garantie si niciun Utilizator nu poate solicita o garantie extinsa, mai mult decat cea mentionata. Acest lucru inseamna ca garantia produselor oferita prin intermediul SITE-ului comanda.interbrands.roeste cea oferita de catre producatori, furnizori ai INTERBRANDS.
7.7.3. INTERBRANDS nu garanteaza disponibilitatea in stoc a nici unui produs/serviciu disponibil spre achizitionare de pe SITE.
7.7.4. Garanţia reprezintă orice angajament asumat de Vanzator fata de Client/Utilizator prin care acesta se obliga sa restituie Clientului/Utilizatorului, fara solicitarea unor costuri suplimentare, pretul platit, pretul de reparare sau pretul de înlocuire a Produsului, dacă acesta nu corespunde condiţiilor enunţate pe SITE sau în declaraţia de conformitate a Produsului.
7.7.5. Termenii şi condiţiile detaliate ale garantiei, precum şi durata acesteia sunt prezentate pe documentul de garantie emis de producator si care însoteste Produsul, dupa caz.
7.7.6. Produsul beneficiază de garantie în urmatoarele conditii:
a) Clientul/Utilizatorul a achiziționat Produsul de la INTERBRANDS prin intermediul site-ului comanda.interbrands.ro;
b) Clientul/Utilizatorul a respectat instructiunile de folosire si intretinere ale Produsului, acesta fiind utilizat conform instructiunilor impuse de producator;
c) Clientul/Utilizatorul a pastrat certificatul de garantie si documentul fiscal (i.e. factură sau bon fiscal) care atesta achiziționarea Produsului. Locul prezentarii pentru a putea beneficia de garantie este cel specificat pe certificatul de garantie, care însoteste Produsul livrat.
7.7.7. Cauze de pierdere a garanției:
a) avarii/deteriorări mecanice ale Produsului, expunere excesivă la radiații solare a Produsului sau modificări fizice neautorizate ale acestuia;
b) defectarea Produsului, datorita nerespectarii instrucțiunilor de utilizare, întreținere, transport, manipulare si instalare ale acestuia, prevazute în manualul de utilizare;
c) deteriorarea mecanica provocată prin lovirea Produsului sau deteriorarea marcajului cu modelul si seria acestuia;
d) inundarea, incendierea, expunerea la soare sau la descărcări electrice a Produsului, modificări sau instalari necorespunzatoare, intervenții neautorizate;
e) distrugerea circuitelor interne ale produsului, generate de socurile rezultate în urma manipularii necorespunzatoare a acestuia.

7.8. Returnarea produselor
7.8.1. INTERBRANDS oferă clienților săi serviciul de returnare al produselor conform politicii interne și a legislației în vigoare.
7.8.2. INTERBRANDS își rezervă dreptul de a refuza un retur în cazul în care criteriile de retur nu sunt îndeplinite în întregime.
7.8.3. SERVICIUL RETUR se asigură în condiţiile în care sunt indeplinite urmatoarele criterii:
7.8.3.1    Produsele se returnează în maximum 30 de zile calendaristice de la achiziţie;
7.8.3.2    Este prezentat în original documentul fiscal care dovedeste achiziţionarea produselor în cauză și daca este cazul documentele însoțitoare(manual de utilizare, certificat de garantie  etc);
7.8.3.3    Produsele sunt obligatoriu returnate în ambalajul original (ambalajul în care au fost achiziționate) cu eticheta integra (fără urme de utilizare, deteriorare, lovire);
7.8.3.4    Produsele returnate nu prezinta deteriorari de aspect fizic sau functional, nu au urme de utilizare sau instalare (resturi alimentare, praf, pete, zgarieturi, modificari, etc), nu prezinta elemente sau accesorii/subansamble lipsa.
7.8.3.5    Produsele nu fac parte din categoria produselor care, prin natura lor, nu pot fi returnate;
7.8.3.6    Produsele sunt returnate sub aceeasi forma/unitate de ambalare/vânzare (pachet, rolă, cutie, sac, etc.);
7.8.3.7    Daca produsul returnat a fost insotit la achizitie de materiale promotionale si/sau cadouri, se vor returna si acestea in conditiile de aspect fizic, functional si ambalare asa cum au fost receptionate;
7.8.3.8    Produsele se încadrează în termenul de valabilitate (NU expiră în mai puțin de 10% din totalul zilelor cuprinse în perioada de valabilitate);
7.8.4. Utilizatorul poate returna produsele achizitionate prin intermediul unui Contract si in urmatoarele situatii:
7.8.4.1. Produsele prezinta deteriorari severe, insa numai daca acestea au fost consemnate la receptie intr-un proces verbal semnat cu livratorul/curierul;
7.8.4.2. Produsele au fost livrate gresit/ nu corespund cu produsele comandate;
7.8.4.3. Produsele nu corespund dimensiunilor comunicate;
7.8.5. Sunt exceptate de la dreptul de retur avand ca obiect furnizarea de produse care:
a) sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
b) au fost desigilate si/sau deteriorate de Utilizator si nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă(i.e. produsele din categoriile Cosmetice, îngrijire personala etc.);
c) sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
d) produse alimentare;
e) au fost comandate on-line dar au fost ridicate direct de Client din depozitul INTERBRANDS;
f) produsele cu etichetele de identificare ale produsului sau ale ambalajului deteriorate sau lipsa;
g) Produse au fost achizitionate prin "comanda speciala" (COMANDA SPECIALA este definita ca fiind lista de produse comandate de catre Client/Utilizator si care nu se afla in stocul uzual al Furnizorului dar care pot fi livrate pe baza unei comenzi ferme si a achitarii acestora in avans, in termenii agreati de parti);
7.8.6. In cazul returnarii unui produs, rambursarea contravalorii aceastuia catre Client/Utilizator se va face in cel mult 30 de zile de la confirmarea/acceptarea returului.

7.9. Prelevare de probe
7.9.1.  în cazul în care autorități cu atributii de control sau cu alte competențe, ridică probe din mărfurile livrate de către INTERBRANDS, Clientul - Utilizator este obligat să se asigure că organele de control prelevează și sigilează contraprobe pentru fiecare probă ridicată, contraprobe care trebuie să rămână în păstrarea clientului în condiții optime de depozitare conform cu cerințele si prescripțiile producătorului, împreună cu o copie a procesului verbal de prelevare a probelor.
7.9.2. Vanzatorul INTERBRANDS trebuie informat imediat în legătură cu ridicarea probelor. Eventualele pagube produse de INTERBRANDS datorită neinformării în legătură cu ridicarea de probe sau păstrării în condiții improprii a contraprobelor, vor fi suportate de către Clientul - Utilizator.


8. Frauda

8.1. INTERBRANDS solicita Utilizatorilor sai informatii referitoare la date confidentiale, conturi/carduri bancare sau parole personale DOAR clientilor persoane juridice, in sensul obtinerii de catre INTERBRANDS a numarului de cont, respectiv a bancii Utilizatorului, in numele caruia se va face facturarea unei comenzi, daca este cazul.
8.2. INTERBRANDS declina orice responsabilitate, in situatia in care un Utilizator ar fi / este prejudiciat sub orice forma de catre un tert care ar pretinde ca este/reprezinta interesele INTERBRANDS .
8.3. Utilizatorul va informa INTERBRANDS asupra unor asemenea tentative, folosind datele de contact.
8.4. INTERBRANDS nu promoveaza SPAM-ul.
8.5. Comunicarile realizate de catre INTERBRANDS prin mijloace electronice de comunicare la distanta (i.e. e-mail) contin datele de identificare complete si conforme ale expeditorului sau legaturi catre acestea, la data transmiterii continutului.
8.6. Urmatoarele scopuri atinse sau nu, vor fi considerate tentativa de fraudare a SITE-ului INTERBRANDS  si se va pune in miscare cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care a(u) incercat sau a(u) atins acest(e) scop(uri):
8.6.1. de a accesa datele de orice tip ale altui utilizator prin folosirea unui cont sau prin orice alta metoda.
8.6.2. de a altera sau modifica continutul SITE-ului sau Continutului expediat prin orice metoda de catre INTERBRANDS catre Utilizator
8.6.3. de a afecta performantele serverului/serverelor pe care ruleaza SITE-ul
8.6.4. de a accesa sau a divulga oricarui tert care nu are autoritatea legala necesara, continutul expediat prin orice mijloc de catre INTERBRANDS  catre Utilizator atunci cand acesta nu este destinatarul legitim al continutului.

9. Limitare de responsabilitate
9.1. Vanzatorul INTERBRANDS nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Utilizatorul - Cumparator sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.
9.2. Prin crearea si utilizarea Contului, Utilizatorul - Cumparator isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.
9.3. INTERBRANDS nu poate fi tinuta responsabila pentru orice fel de prejudiciu (direct, indirect, accidental sau nu, etc.) ce rezulta din folosirea sau din incapacitatea de folosire a informatiei de tip continut prezentata sau nu pe SITE sau pentru orice tip de erori sau omisiuni in prezentarea continutului care pot conduce la orice fel pierderi.
9.4. In cazul in care un Utilizator considera ca un Continut, expediat prin orice mijloc de catre INTERBRANDS, violeaza drepturile de copyright sau orice alte drepturi, acesta poate sa contacteze pentru detalii INTERBRANDS, conform detaliilor de contact, astfel incat INTERBRANDS sa poata lua o decizie in cunostinta de cauza.
9.5. INTERBRANDS nu raspunde de continutul, calitatea sau natura altor site-uri la care se ajunge prin legaturi din continut, indiferent de natura acestor legaturi. Pentru respectivele site-uri, raspunderea o poarta, integral, proprietarii acestora.
9.6. INTERBRANDS este exonerata de orice vina in cazul utilizarii site-urilor si/sau al continutului transmis catre Utilizator prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc), prin intermediul site-urilor, e-mail-ului sau al unui angajat al INTERBRANDS, atunci cand aceasta utilizare a continutului poate sau produce pagube de orice natura de partea Utilizatorului si/sau oricarui tert implicat in acest transfer de Continut.
9.7. INTERBRANDS nu ofera niciun fel de garantii directe sau indirecte ca:
9.7.1. Serviciul va fi potrivit cerintelor Utilizatorului;
9.7.2. Serviciul va fi neintrerupt, sigur sau fara erori de orice fel;
9.7.3. produsele/serviciile obtinute gratis sau contracost prin intermediul Serviciului vor corespunde cerintelor sau asteptarilor Utilizatorului.
9.8. Produsele comercializate prin intermediul SITE-ului pot fi marci inregistrate ale unor companii. Utilizarea oricarui nume de marca inregistrata reprezinta responsabilitatea fiecarui Utilizator in parte. INTERBRANDS nu va fi tinuta responsabila in fata niciunei persoane sau companii pentru utilizarea fara drept de catre Utilizatori a marcilor inregistrate continute de acest SITE.
9.9. In cazul in care preturile sau alte detalii referitoare la produse/promotii au fost afisate gresit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse gresit in baza de date, INTERBRANDS isi rezerva dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul telefonic/e-mail in cel mai scurt timp, despre eroarea aparuta, daca produsul nu s-a livrat inca.
Preturile produselor de pe SITE sunt informative si pot suferi modificari neanuntate. Promotiile prezentate pe SITE sunt valabile in perioada de timp mentionata, iar in cazul in care nu se mentioneaza o perioada de timp, acestea sunt valabile in limitele stocurilor disponibile.
9.10. Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenele si Conditiile Site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii.
9.11. Vanzatorul isi rezervă dreptul de a actualiza și modifica periodic Termenele si Conditiile Site-ului pentru a reflecta orice modificări ale modului si conditiilor de functionare a Site-ului sau orice modificări ale cerințelor legale. Documentul este opozabili Clientilor / Utilizatorilor/ Cumparatorilor de la momentul afisarii in Site.  în cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe Site versiunea modificată a Documentului, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestui Document.

10. Forta majora si cazul fortuit
10.1. Exceptand cazurile in care nu au prevazut in mod expres altfel, nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial, a oricareia din obligatiile care ii incumba in baza contractului, daca neexecutarea obligatiei respective a fost cauzata de un eveniment de forta majora.
10.2. Prin forta majora se intelege un eveniment independent de vointa partilor, imprevizibil
si insurmontabil, survenit dupa incheierea contractului si care impiedica partile sa execute
total sau partial si/sau la timp si/sau corespunzator toate si oricare dintre obligatiile asumate,
precum, dar fara a se limita la, insurectie armata, dezordine civila, razboi, operatiuni militare,
stare de urgenta sau stare de asediu declarata, inclusiv cele datorate conditiilor meteo extreme.
10.3. Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este obligat sa aduca la cunostinta celeilalte, imediat si in mod complet, producerea acestuia si sa ia orice masuri care-i stau la dispozitie in vederea limitarii consecintelor respectivului eveniment.
10.4. Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este exonerat de la aceasta obligatie numai in cazul in care evenimentul o impiedica sa o duca la bun sfarsit.
10.5. Daca in termen de 15 zile de la data producerii lui respectivul eveniment nu inceteaza, fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.
10.6. Partea care invoca evenimentul de forta majora trebuie sa faca dovada imposibilitatii executarii obligatiilor in termen de 30 zile de la data producerii evenimentului dar in limitele art. 10.4.

11. Solutionarea litigiilor, Jurisdictie
11.1. Orice disputa cu referire la prezentul Document care ar putea sa apara intre Utilizator si INTERBRANDS se va rezolva pe cale amiabila.
11.2. INTERBRANDS nu raspunde de nicio pierdere, costuri, procese, pretentii, cheltuieli sau alte raspunderi, in cazul in care acestea sunt cauzate direct de nerespectarea Documentului.
11.3. Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.
11.4. Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Utilizator - Cumparator se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Romania.

12. Dispozitii finale
12.1. INTERBRANDS isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestui Document, precum si orice modificari ale SITE-ului/structurii acestuia/Serviciului, inclusiv modificari ce ar putea afecta SITE-ul si/sau orice continut.
12.2. INTERBRANDS nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe SITE din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari, setari etc., care nu sunt facute de catre administratorul SITE-ului.
12.3. INTERBRANDS isi rezerva dreptul de a introduce bannere publicitare de orice natura si/sau legaturi pe oricare pagina a SITE-ului, cu respectarea legislatiei in vigoare. INTERBRANDS poate afisa, in paginile sale, reclame la produsele din oferta sa precum si la produse ori servicii apartinand tertilor. Prin utilizarea INTERBRANDS si prin acceptarea prezentului Document, va exprimati in mod direct acceptul de a fi destinatarul acestor comunicari cu caracter comercial din cadrul SITE-ului.
12.4. Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Utilizator cu privire la Contract fara consimtamantul prealabil scris al INTERBRANDS.

13. Feedback
13.1. In cazul in care exista intrebari sau sugestii in legatura cu SITE-ul magazinului online INTERBRANDS, va rugam sa ne contactati de luni pana vineri intre orele 9:00 - 17:30, prin email la suport.online@interbrands.ro.
13.2. Orice comentarii, intrebari, feedback, idei, sugestii sau alte comunicari sau informatii despre sau referitoare la SITE, functionalitatea sau imbunatatirea acestuia vor ramane proprietatea INTERBRANDS. Astfel, vom detine exclusiv drepturile asupra punerii lor in practica fara a ne obliga sa ne compensam fata de dumneavoastra.
13.3. Suportul tehnic sau functional din partea echipei ce intretine acest SITE este oferit in masura posibilitatilor, oferirea acestui suport nefiind garantata in niciun fel. In orice caz, se fac eforturi pentru a raspunde tuturor problemelor si intrebarilor primite de la Utilizatorii SITE-ului.

14. Copyright
14.1. Elemente din continutul SITE-ului - elemente de grafica Web, scripturi, programe, baze de date, sunt detinute, cu orice titlu, de INTERBRANDS. Folosirea fara acordul INTERBRANDS a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare.

15. Informatii despre EEE si DEEE

15.1 Legislatia aplicabila stabileste masuri pentru protejarea mediului si a sanatatii populatiei pentru prevenirea sau reducerea efectelor negative ale generarii si gestionarii deseurilor de echipamente electrice si electronice; acestea pot contine substante periculoase ce au un impact negativ asupra mediului si sanatatii umane in cazul in care nu sunt colectate selectiv. Luand in considerare prevederile OUG 5/2015 - privind deseurile de echipamente electrice si electronice precum si OUG 195/2005 - referitoare la protectia mediului Utilizatorul INTERBRANDS va avea in vedere urmatoarele:
 15.1.1 Utilizatorul are obligatia legala de a selecta si colecta separat deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) si de a nu le elimina impreuna cu deseurile municipale nesortate;
 15.1.2  colectarea acestor deseuri (DEEE)  se va efectua prin serviciul public de colectare a DEEE, direct de catre INTERBRANDS (conform pct. 15.1.3) si prin centre de colectare organizate de operatori economici autorizati pentru colectarea DEEE;
 15.1.3 Utilizatorul poate  solicita INTERBRANDS la furnizarea unui produs nou, sa preia DEEE în sistem "unul la unul", în mod gratuit, în aceleasi condiţii precum cele de livrare a produsului nou, dacă echipamentul este de tip echivalent si a îndeplinit aceleasi funcţii ca echipamentul nou furnizat.
15.1.4 Simbolul care indică faptul că EEE fac obiectul unei colectări separate reprezintă o pubelă cu roţi barată cu o cruce, ca în imaginea de mai jos. Imaginea indica faptul ca DEEE nu trebuie amestecate cu deseuri menajere si ca acestea fac obiectul unei colectari separate.